aamiaiset/ Yleinen

Munakokkeli

Joskus yksinkertaiset asiat ovat parhaita – niin myös tässä munakokkelissa. Mielestäni tämä ohje kiteyttää erinomaisesti viimeaikaisen innostukseni ranskalaiseen ruokaan: kun tekee hyvistä raaka-aineista simppeliä ruokaa, se on yleensä paljon parempaa kuin moni hankalasti toteutettava ruoka.

Bongasin munakokkelin reseptin Suolaa ja hunajaa -blogista, jossa juhlistettiin Julia Childin 100-vuotispäivää. Resepti kuulosti niin simppeliltä, että sitä oli pakko testata. Hyllystäni ei (vieläkään) löydy Ranskalaisen keittiön salaisuuksia, vaikka olenkin sitä useaan otteeseen kirjakaupassa hypistellyt. Ehkä tuo opus pitäisi kuitenkin hankkia, niin paljon olen viime aikoina ranskalaisen keittiön puoleen kääntynyt. 

Olen joskus aiemminkin tehnyt kyllä munakokkelia (ja syönyt sitä useissa hotelleissa), mutta usein se on ollut kumista ja kuivaa. Tällä ohjeella kokkelista tulee tosi mehevää ja kosteaa, nam! Ohje sisältää muutaman kullanarvoisen (mutta helpon) vinkin munakokkelin tekemiseen: kypsennä kokkeli miedolla lämmöllä, lisää kerma vasta lopussa (tämä lopettaa kokkelin kypsymisen) ja malta lopettaa kypsennys ajoissa, kun kokkeli on vielä mehevää. Ohjeen mukaisesta määrästä riittää kahdelle osana muuta aamiaista – yksi nälkäinen kyllä kiskaisee helposti myös koko annoksen! 

Ruohosipulilisästä idea tuli tuolta Suolaa ja hunajaa -blogista, mutta olen kyllä aina pitänyt ruohosipulin ja kananmunan yhdistelmästä. Lapsena suorastaan rakastin munavoita, jossa oli ruohosipulia. Raikas ruohosipuli antaa mukavaa terää mössöiselle kananmunalle. Ruohosipulia lukuun ottamatta ainakin minulta löytyy kaapista aina aineet munakokkeliin. Lopun kerman voi lisätä vaikka viikonlopun aamukahvin joukkoon – pientä luksusta viikonloppuun! 


Munakokkeli

4 munaa
1 rkl voita
1 rkl kuohukermaa
suolaa
ruohosipulia

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kaada rikotut munat pannulle ja sekoittele niitä kypsymisen ajan.

Kun munaseos alkaa saeta, ota pannu pois levyltä ja sekoita kerma munaseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja halutessasi ruohosipulilla.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  5.10.2012 at 08:09

  Yksinkertainen on usein niin parasta, pätee tottatosiaan tähänkin munakokkeliin.

 • Reply
  Sini
  5.10.2012 at 08:48

  Niinpä! Pitäisi vaan malttaa useammin tehdä näitä simppelimpiäkin juttuja!

 • Kommentoi