Yleinen/ yleistä

Kevät tulee!

Kyllä se kevät taitaa tänäkin vuonna tulla – tavallista hitaammin vain. Pääsiäisen aikana alkoi näkyä jo selviä merkkejä kevään tulosta, joten tässäpä teillekin hieman kevättunnelmia! Pääsiäistulppaanit toivat vähän kevättä sisään, vaikka ulkona ei vielä näykään mitään vihreää. Aika hauska idea nuo ruukkuun istutetut tulppaanit – ja ihan superkauniit kukat!

Ikkunalaudalla vihertää myös! Toiveena olisi, että kesällä parvekkeella kasvaisi yrttipuutarha, joten muutama siemenestä kasvatettava yrtti on jo itämässä ikkunalla. Istutin siemenet kivituikkuihin ja pieniin Ultima Thule -laseihin, jotta ne mahtuisivat kapeille ikkunalaudoille ja yrtit saisivat mahdollisimman paljon valoa. Kunhan taimet ehtivät kasvattaa toiset lehdet sirkkalehtien lisäksi, koulin ne ja siirrään isompiin ruukkuihin. Noita pieniä ruukkuja joutuu kastelemaan päivittäin, mutta ne ovat kyllä aika hauskan näköiset. Kuvissa näkyy itäneet chili ja salvia – osa siemenistä ei ole itänyt ollenkaan, mutta käyn joka tapauksessa lämpimämmällä kelillä hakemassa kukkakaupasta valmiita taimia, joten otan silloin sitten niitä, jotka eivät itäneet tai joita ei kannata edes yrittää siemenestä asti kasvatella (kuten rosmariini ja tomaatti). 
 

Kevään ensimmäiset (perulaiset) parsat! Ai että, olivatpa hyviä! Paistoin parsat simppelisti pannulla voissa ja tarjoilin halloumin ja aiolin kanssa. 

Kevään ensimmäiset iltapäiväkahvit parvekkeella! Kun aurinko paistoi ja piti parvekelasit kiinni, parvekkeella tarkeni pitkähihaisella paidalla oikein hyvin. Joka vuosi aurinko tuntuu yhtä ihanalta pitkän pimeän talven jälkeen! Silmät sirrillään kohti kevättä! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi