suolaiset leivonnaiset/ Yleinen

Haukiburgerit

Koko kesän ajan ruokablogeissa on pyörinyt erilaisia versioita haukihampurilaisista, kun Taste of Helsingissä tarjoiltiin kirkkonummelaisen ravintola Bistro O Matin haukihampurilaisia. Mieleen jääneet hampurilaiset toimivat mainiona jatkona kesän kotimaisen kalan ylistyksilleni, joten kun pakkasesta löytyi vielä jauhettua haukea ja muutama hampurilaissämpylä, ei muuta kuin tuumasta toimeen. 

En siis itse käynyt tuolla Taste of Helsingissä, enkä tiedä mitä nuo alkuperäiset hampurilaiset sisälsivät, mutta tein näistä oman versioni yhdistellen parhaalta kuulostavia ja yhteen sopivia juttuja. Itse tehtyjen sämpylöiden väliin tein pihvit hauesta ja sen lisäksi väliin pääsi salaattia, tomaattia ja sitruunainen majoneesi. Täytyy myöntää, että makumaailma pääsi yllättämään itsenikin! Pehmeän makuinen haukipihvi saa särmää sitruunaisesta majoneesista ja salaatti sekä tomaattiviipale raikastavat hampurilaista hurjasti. Näillä saa helposti huijattua hauenvihaajatkin ylistävään kuoroon! 

Tein pihvit aiemmin hyväksi havaitulla haukipihvien reseptillä. Sämpylät nappasin pakastimesta, kun tein viime kerralla hampurilaisia tehdessäni vähän isomman satsin pakkaseen valmiiksi. Kohtuullisen helposti valmistuvat hampurilaiset ovat kivaa vaihtelua vaikkapa perinteisiin naudan jauhelihaa sisältäviin hampurilaisiin verrattuna.

Haukiburgerit

4 valmista tai itse tehtyä sämpylää  
1 dl majoneesia
1 sitruuna
ripaus suolaa
1 iso tomaatti
kourallinen salaatinlehtiä

300 g jauhettua haukea
1 kananmuna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
hienonnettua persiljaa
kourallinen raastettua parmesaania
yhden sitruunan raastettu kuori
suolaa
pippuria
chilijauhetta

korppujauhoja
voita 

Valmista ensin haukipihvien taikina sekoittamalla ainekset keskenään. Taikinan viilentyessä jääkaapissa valmistele hampurilaiset muuten. Sekoita majoneesiin sitruunan raastettu kuori ja sen puristettu mehu sekä mausta seos ripauksella suolaa. Maista seosta ja korjaa makua tarvittaessa. Pese tomaatti ja salaatit ja viipaloi tomaatti kahdeksaan osaan. 

Muotoile pihvitaikinasta 4 isoa pihviä tai 8 pienempää ja kierittele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit pannulla voissa kullanruskeiksi. Lämmitä myös halkaistut sämpylät paistinpannulla. 

Kokoa sitten hampurilaiset: laita sämpylän väliin 1 iso tai 2 pienempää haukipihviä, muutama salaatinlehti, pari tomaattiviipaletta ja reilu lusikallinen sitruunamajoneesia. Tarjoile heti! 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jokihaka Kokkaa
    10.10.2013 at 11:14

    Mehevän näköisiä burgereita! Tuollainen ja pari olutta tekis kyllä kauppansa..

  • Reply
    Sini
    11.10.2013 at 07:44

    Nopeastihan tuollaiset pyöräyttää ja kipaisee kaupasta pari olutta 😉

  • Kommentoi