kausiruokaa/ lisukkeet/ syksy/ talvi/ Yleinen

Naurisranskalaiset

Kerroin aiemmin törmänneeni kaupassa herkullisen näköisiin, pieniin ja supersuloisiin kaskinauriisiin. Pitihän niistä kehitellä jotain. Nauriit ovat aivan uusi tulokas minun keittiössäni ja ilmeisesti ne ovat harvinainen vieras monen muunkin suomalaisen ruokapöydissä. Maistelin nauriita tietysti raakanakin ja pidin niiden lanttua miedommasta, hiukan makeammasta mausta. Nauriit tomisivatkin oikein hyvin myös raakoina, vaikka leffaillan naposteltavana dipin kanssa tai pienenä välipalana sellaisenaan. Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä niistä ranskalaisia possun kyljysten seuraksi. 

Leikkasin nauriit vain ohuiksi viipaleiksi, maustoin ne simppelisti oliiviöljyllä ja suolalla ja heitin uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Nauriit pehmenivät tosi nopeasti ja niistä tulisi ehkä vielä rapeampia ja herkullisempia, jos ne friteeraisi öljyssä – tietysti uunissa paistettuna ne ovat vähän terveellisempiä ja vähärasvaisempia. Lopuksi raastoin nauriiden päälle vielä ripauksen parmesaania ja revin hieman tuoretta rosmariinia. Valmiita ranskalaisia nautittiin aiolin kanssa – herkullista! Naurisranskalaiset olivat kivaa vaihtelua perinteisiin perunaversioihin. Ne olivat hiukan makeita ja kivan pehmeän makuisia. Suosittelen siis testaamaan, jos nauriit eivät ole tuttuja! 

Naurisranskalaiset
5 kpl pienehköjä kaskinauriita
oliiviöljyä
suolaa
parmesaaniraastetta
tuoretta rosmariinia
majoneesia
puolikas valkosipulin kynsi
Kuori nauriit ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi. Laita naurisviipaleet kulhoon ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita huolellisesti. Levitä nauriit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista niitä 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Käännä nauriita välillä. 
Valmista nauriiden kypsyessä aioli sekoittamalla majoneesiin puolikas hienonnettu valkosipulin kynsi ja laita maustumaan jääkaappiin hetkeksi. 
Kun nauriit ovat valmiit, raasta niiden päälle hiukan parmesaaniraastetta ja revi päälle vielä hieman tuoretta rosmariinia. Tarjoa aiolin kera heti! 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  ssiiri
  11.1.2014 at 06:56

  Nam, kuullostavat todella herkullisilta! 🙂

 • Reply
  Sini
  13.1.2014 at 06:22

  Sitä ne olivatkin, ja tosi helppoja tehdä, joten kannattaa kokeilla, jos nauris ei ole tuttu!

 • Kommentoi