Nakkien lisäksi hodareiden täytteeksi valikoitui raikas BLT-yhdistelmä: pekonia, salaattia ja tomaattia. Pekoni tuo komboon hieman rasvaa ja salaatti sekä tomaatti raikastavat hodareita uskomattoman paljon. BLT-voileivissä on yleensä majoneesipohjainen kastike, mutta halusin tähän hieman kevyemmän (arkeen sopivamman) version, joten sekoitin kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja sriracha-chilikastikkeesta. Tuo yhdistelmä toimi muuten superhyvin ja käytän sitä varmasti muidenkin ruokien yhteydessä! Jogurtti tuo kastikkeeseen mukavan täyteläisen maun ilman älytöntä rasvamäärää ja sriracha tuo koko annokseen sen kaipaamaa tulisuutta. Jokainen voi lisäksi säätää oman hodarinsa tulisuutta lisäämällä halutessaan srirachaa.
3 dl maitoa
1 kananmuna
6 rkl huoneenlämpöistä voita
3 rkl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 tomaattia
muutama lehti romainesalaattia
1/2 pkt pekonia
4 kpl Atrian Kulinaari -herkkunakkia
1 dl turkkilaista jogurttia
sriracha-chilikastiketta maun mukaan
Tee ensin taikina. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maidon joukkoon muna ja voi sekä kuivat aineet. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Kohota sitten taikina kulhossa noin kaksinkertaiseksi. Muotoile sitten taikinasta pitkulaisia sämpylöitä (minä tein taikinasta 12 sämpylää). Kohota sämpylöitä pellillä vielä puoli tuntia. Paista sämpylät 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.
Pese tomaatit ja salaatinlehdet. Viipaloi tomaatit ja pilko salaatti. Tee kastike sekoittamalla jogurttiin makusi mukaan srirachaa – maistele kastiketta tehdessäsi ja muista, että hot dogien muut ainekset miedontavat chilin makua hieman. Pilko pekoni pieniksi paloiksi. Ruskista pekoni paistinpannulla, lisää loppuvaiheessa myös nakit pannulle ja ruskista niiden pinta. Nosta pekonipalat talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois.
Kokoa lopuksi hodarit: halkaise sämpylät toisesta laidasta, lykkää sisään nakki ja tomaattiviipaleet ja lusikoi päälle pilkottua salaattia ja paistettua pekonia. Viimeistele hodari vielä jogurttikastikkeella ja tarjoile heti!
Ei kommentteja