kausiruokaa/ salaatit/ syksy/ Yleinen

Syksypanzanella

Törmäsin Naturally Ella -blogissa ihanalta vaikuttavaan syksypanzanellan reseptiin ja sitä oli tietenkin heti kokeiltava, toki pienin omin muutoksin. Kesällä söin perinteisen tyylistä, tomaatista ja krutongeista koostuvaa panzanellaa – tässä on sama idea, mutta krutongit on päivitetty syksyisempiin versioihin ja samoin tomaatti on vaihdettu tuhdimpiin paahdettuihin kasviksiin. Kesäversion kastike on raikas ja etikkainen, mutta tämän syksyisemmän version kastikekin on sinappinen versio. 
Syksyinen, tuhti salaatti koostui paahdetuista bataateista ja ruusukaaleista, lehtikaalista, punasipulirenkaista ja parmesaanilastuista. Lisäsäväyksen toivat vielä rosmariinilla maustetut krutongit – nämä ovat yksistäänkin niin hyviä, että toimivat vihreänkin salaatin kanssa tosi hyvin! Bataatin sijaan voisi käyttää myös kurpitsaa, mutta halusin tähän vähän enemmän makeutta, niin käytin bataattia. Bataatin ja ruusukaalien paahtaminen tuo salaattiin ihanaa lämmintä makua. Lehtikaali toimii mielestäni tavallista salaattia paremmin juuri tämän tyylisissä, hieman täyttävämmissä salaateissa eikä nahistu paahdettujen kasvistenkaan kanssa samassa kulhossa. Kastiketta kannattaa hiukan maistella tehdessä, sillä sinapin voimakkuudesta riippuen sen määrä kastikkeessa saattaa vähän vaihdella. Kannattaa testata tätä hieman erilaista salaattia, sillä tästä tuli tosi herkullista!

Syksypanzanella

1 pieni bataatti
1 rasia ruusukaaleja
oliiviöljyä 
suolaa

nippu lehtikaalia
1 punasipuli
pala parmesaania

pala vaaleaa leipää
oliiviöljyä
suolaa
pari tuoretta rosmariinin oksaa

1 dl oliiviöljyä
2 tl sinappia
1 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Kuori ensin bataatti ja pilko se suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ruusukaalit ja halkaise ne kahtia. Laita ensin bataatit paistinpannulle oliiviöljyn kera paahtumaan. Kun bataatit alkavat olla kypsiä, lisää joukkoon ruusukaalit. Mausta kasvikset suolalla. 
Revi kasvisten paahtuessa lehtikaalit pienemmiksi (saavat olla melko pieniä, suuhun sopivia paloja). Kuori punasipuli ja pilko se puolirenkaiksi. Vuole parmesaanipalasta lastuja. 
Pilko leipä suupalan kokoisiksi paloiksi ja paahda palat toisella paistinpannulla rapeiksi. Mausta leipäpalat oliiviöljyllä, suolalla ja hienonnetulla tuoreella rosmariinilla. 
Tee vielä kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Kokoa lopuksi salaatti: laita kulhoon lehtikaalit, punasipulit, bataatit ja ruusukaalit. Kaada perään kastike ja sekoita se huolellisesti salaatin joukkoon. Viimeistele salaatti krutongeilla ja parmesaanilastuilla. Tarjoa lämpimänä! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi