Yleinen

Mausteiset paahdetut kasvikset halloumin kera

Näin kevättalven aikana alkaa kaupassa olla aika tylsä fiilis tuoreuden suhteen: tuntuu, että kaikki alkaa olla vähän nahistunutta eikä enää yhtään parhaimmillaan. Vähän nahistuneistakin juureksista ja kasviksista saa kuitenkin niiden parhaat ominaisuudet esiin, kun lykkää ne uuniin paahtumaan. Tällä kertaa nappasin kaupasta mukaan porkkanoita, kukkakaalia, bataatin ja vähän sipulia. Lisäksi kippasin joukkoon purkin kikherneitä (niitä kun on aina kaapissa ja niistä annos saa vähän lisäproteiinia). Tähän voi käyttää oman maun ja kaupan tai kaapin valikoiman mukaan monenlaisia juureksia ja kasviksia, joten rohkeasti vaan kokeilemaan! Omaksi suosikikseni nousivat bataatti ja kukkakaali, joiden mausta tulee aikamoisen hurmaava uunissa paahtamisen seurauksena.
Kasvisten joukkoon lorautetaan makua antamaan hiukan oliiviöljyä, vähän hienonnettua valkosipulia ja chiliä ja pinnalle ripotellaan vähän suolaa sekä juustokuminaa. Kasvisten seuraksi paistetaan pannulla ihanan suolaista halloumia ja annos kruunataan vielä tuoreella mintulla. Simppeli ruoka valmistuu uunissa vaikka sillä aikaa, kun lähdet itse kävelylle. Kevättä kohti!

Mausteiset paahdetut kasvikset halloumin kera

200 g porkkanoita
1 pieni bataatti
1 pieni kukkakaali
2 sipulia
1 prk kikherneitä
3 valkosipulin kynttä
1 mieto chili
oliiviöljyä
suolaa
juustokuminaa
1 pkt halloumia
kourallinen tuoretta minttua
Kuori ja pilko kasvikset. Laita kasvikset ja kikherneet uunivuokaan, lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja chilit ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja juustokuminalla. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet pintaansa kauniin ruskean sävyn. 

Viipaloi halloumi ja paista se pienessä määrässä oliiviöljyä pannulla pinnaltaan ruskeaksi. Tarjoa paistettu halloumi paahdettujen kasvisten kanssa ja ripottele annosten pinnalle vielä vähän tuoretta minttua.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi