salaatit/ Yleinen

Mausteinen tabbouleh

Nyt kun ilmassa alkaa olla jo aavistus syksyn tuntua, tein karitsapullia ja niiden seuraksi alkusyksyyn hyvin sopivaa mausteista tabboulehia. Tabbouleh on samaan aikaan raikasta ja kevyttä, mutta siinä on kuitenkin jo hiukan tuhtiutta mausteisuuden muodossa. Couscous tekee salaatista täyttävän, granaattiomena ja minttu tuovat siihen huikeasti raikkautta ja kaneli sekä savupaprika antavat salaatille hiukan yllättävän maun. Ainakin minun makuhermoihini tuo yllättävä mausteisuus toimi ihan täysillä! Salaatti sai inspiraationsa Glorian Ruoasta&Viinistä. Salaatti on mainio myös siitä, että sitä voi tehdä pienen erän kahdelle tai valtavan kymmenelle. Toimii siis erittäin hyvin myös juhlatarjottavina. 

Mausteinen tabbouleh

4 dl couscousia
oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl kanelia
suolaa
2 punasipulia varsineen
puolikas kurkku
3 tomaattia
1 paprika
1 granaattiomena
1 ruukku minttua
puolikas sitruuna
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita couscousin joukkoon reilu loraus oliiviöljyä ja mausteet. Pilko punasipuli, kurkku, tomaatit ja paprika. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Sekoita siemenet couscousin joukkoon pilkottujen kasvisten kanssa. Lisää lopuksi joukkoon vielä hienonnettu minttu ja puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä oliiviöljyä. Tarjoa karitsapullien kera. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi