ravintolat/ Yleinen

Taste of Helsinki 2016 esimakua

Pääsin tällä viikolla hakemaan vähän esimakua kesän Taste of Helsingistä, suosikkifestivaalistani. Viime vuoden tapahtuman tunnelmia pääset muistelemaan täältä ja täältä. Kierrokseen kuului neljä Taste of Helsingissä mukana olevaa ravintolaa: Muru, Pastor, Toca ja Kolmon3n. Näistä olin aiemmin käynyt vain Murussa, joten oli mukava visiteerata muissakin. Muru on yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä, siellä on vain niin ihana tunnelma ja aina upea ruoka. Aloitimme kierroksen sieltä. Alkuun eteemme kannettiin vaalea gazpacho, rapeaa salaattia ja paahdettua mantelia. Oikein raikas ruokahalun herättäjä! Seuraavaksi päästiin maistamaan kanikrokettia ja dijonnaisea. Täydellinen annos: pinnalta rapea ja sisältä pehmeä, upean makuinen kroketti ja mahtava rakeisesta dijon-sinapista sekä majoneesista tehty kastike vain toimivat yhdessä niin hyvin. Tuo dijon-sinapin ja majoneesin sekoitus pääsee kotikeittiössäkin ihan varmasti vielä testiin! Murulaiset tarjoavat Taste of Helsingissä myös risottoa ja charcuterie-lajitelman, molempia täytynee päästä maistamaan. Itse tehdyt leikkeleet kuulostivat erityisen houkuttelevilta.

Seuraavaksi siirryimme Pastoriin, jonka viime vuoden Taste of Helsingissä syömäni mustekala-annos oli festarin suosikkejani. Tällä kertaa saimme eteemme kasviscevichen, jossa oli paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta sekä cashewpähkinää. Annos oli kaunis kuin karkki ja siihen oli ovelasti saatu cevichen raikas maku. Hauska annos, joka jäi kuitenkin omasta mielestäni kierroksen vaisuimmaksi.

Seuraavaksi kierros jatkui Tocaan, johon yritin joskus sen avauduttua saada pöytää, mutta unohdin sitten itsestään melua pitämättömän ravintolan, kun se oli alkuun niin täynnä. Sympaattinen ravintolan omistaja kertoili vaatimattomasti annoksistaan, jotka olivat molemmat aika huikean makuisia. Kirjolohi, tilli ja herneet oli superkaunis annos kaikessa vihreydessään (ihan kuin vihreäksi räjähtänyt luonto näin keväällä!). Kirjolohi oli savustettu kevyesti ja sen raikasta makua komppasivat freesit herneet ja piparjuuri. Olisin nuollut lautasen, jos se ei olisi ollut tuon malliselta lautaselta niin hankalaa. Peston kanssa tarjoiltu arancini oli mahtava suupala, joka sisälsi riisiä, tomaattikastiketta ja ihanan sulavaa mozzarellaa. Viininä tarjottiin kiinnostavaa Yealands PGR:ää eli pinot grisin, gewürztraminerin ja rieslingin yhdistelmää. Viini oli samaan aikaan raikas, mineraalinen ja kukkainen, jopa hiukan makea. Kiva uusi tuttavuus, joka kannattaa painaa mieleen. Viini toi mieleen viime vuosien suosikin eli Kungfu Girlin. Tocan Taste of Helsinki -annoksista jäi kutkuttelemaan vielä karitsa-annos, joka päätyi omalle maistelulistalleni kesäkuulle. Kannattaa tehdä pöytävaraus ravintolaan ennen Taste of Helsinkiä, sillä veikkaan, että sen jälkeen ravintola saattaa olla melko täynnä, sellaisella intohimolla paikassa suhtauduttiin ruokaan! 

Jälkiruoan tarjosi Kalliossa ravintola Kolmon3n. Jälkiruoan nimi oli sekamelska ja se on saanut inspiraationsa eton messistä, joka sisältää kermaa, marenkia ja marjoja. Kolmon3n oli korvannut kerman valkosuklaavaahdolla, marengit oli maustettu mustikalla ja lisäksi annoksessa oli paahdettua valkosuklaata ja hilloa marjojen lisäksi. Mainio raikas jälkiruoka! Jälkiruokaviininä (nämä ovat tunnetusti heikkouteni) tarjottiin punaista, kevyesti kuohuvaa brachettoa, joka olikin raikkaalle jälkiruoalle sopiva pari.

Viime vuoden tapaan jokainen ravintola on luonut kolme 5-6 markan annosta ja lisäksi yhden nimikkoannoksen, jonka hinta saa olla korkeampi. Erityisesti nuo nimikkoannokset kiinnostavat! Ravintolat ovat viime vuodesta hiukan vaihtuneet, joten uutta odotettavaa riittää. Omiin ennakkosuosikkeihini safarilla maisteltujen ulkopuolelta kuuluvat kaikki Askin annokset, Bistro O Matin haukiburgeri (joka oli suosikkina muutama vuosi sitten Taste of Helsingissä) ja Restoran Ö:n suolakuoressa kypsennetty selleri sekä suolattu hirvenliha. Jälkiruoista erottuivat Grönin kuusenkerkkäjälkiruoka, Hellan & Huoneen Herukkapensas-jälkiruoka, Sinnen raparperijälkiruoka ja Restoran Ö:n raparperia ja kuusenkerkkää yhdistävä jälkiruoka. Mahtavan kuuloisia herkkuja!

Taste of Helsinki järjestetään 16.6.-19.6.2016. Tänä vuonna ohjelmassa on mahtavien ravintoloiden lisäksi nyt myös parempaa musiikkia We Jazzin järjestämänä, Aperol-baari ja kahvilaboratorio. Viime vuotiseen tapaan myös viini- ja olutpuoli on hoidettu mainiosti. Tapahtuman järjestäjä Barry MacNamara oli mukana kierroksella ja sympaattisen herran kanssa olikin hauska jutustella ruoasta, johon hän suhtautuu selvästi kovin intohimoisesti. Helsinki kaipaa enemmän vastaavia innokkaasti omaa asiaansa eteenpäin ajavia tyyppejä – Taste of Helsingistä kun on kuoriutunut aivan mahtava kulinaristinen, rento tapahtuma. Toivotaan, että keli on yhtä upea kuin viime vuonna!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi