alkupalat ja pikkusuolaiset/ sesonkiruoat/ syksy

Paahdetut kurpitsansiemenet

Nyt kun kurpitsakausi on parhaimmillaan, heitän kehiin myös vinkin kurpitsansiementen hyödyntämiseen! Noita siemeniä ei kannata missään nimessä viskata roskiin, vaan kannattaa kaapia ne talteen. Siemenet kannattaa kaapia kurpitsasta lusikalla ja heittää kulhoon rihmoineen päivineen. Sitten joukkoon vettä ja rihmat saa irti näppärästi sormin. Puhtaat siemenet levitellään pyyhkeen päälle kuivumaan. 
Siementen joukkoon sekoitetaan hiukan öljyä ja mausteita, maustetut siemenet paahdetaan paistinpannulla. Näihin voi käyttää mitä tahansa mausteita, mutta minä valitsin ihanasti syksyyn sopivan savupaprikan. Muita hyviä vaihtoehtoja voisivat olla hunaja ja suola tai rosmariini, chili ja suola. Soveltaa voi loputtomiin. Näistä tulee vähän paahdetut chilipähkinät mieleen, mutta ovat hiukan kevyemmän makuisia. Paahdettujen siementen mausta tulee jollain tapaa popcornin maku mieleen. Paahdetut siemenet säilyvät ilmatiiviissä astiassa jonkin aikaa, mutta liian kauaa en niitä säilöisi, joten valmista ne mielummin suoraan syötäviksi. 
Näihin voi toki käyttää myös valmiita kaupasta ostettavia siemeniä! Usein vain ei tule kurpitsan käytön yhteydessä mitään käyttöä siemenille, jotka ovat kuitenkin hyviä ja terveellisiä syötäviä, niin suosittelen ehdottomasti hyödyntämään niitä! 
 

Paahdetut kurpitsansiemenet
 1 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
savupaprikajauhetta
suolaa
Kaavi siemenet irti kurpitsasta lusikalla ja heitä kulhoon. Kaada perään vettä ja irrottele rihmat siementen ympäriltä. Levitä puhtaat siemenet pyyhkeen päälle kuivumaan. 
Sekoita puhtaiden, kuivien siementen joukkoon oliiviöljy, savupaprikajauhe ja suola. Paahda siemeniä paistinpannulla keskilämmöllä noin kymmenen minuuttia. Siemenet saavat vähän ruskistua, mutta ole tarkkana, etteivät ne pala. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile. 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Merja
  4.11.2015 at 19:25

  Kurpitsansiemenet on ihania! Savupaprika sopii varmasti niihin, pitääkin ensi kerralla kokeilla!

 • Reply
  Sini
  13.11.2015 at 12:39

  Ihania ovat juu! Savupaprika on aika jees, tosin olen viime aikoina laittanut sitä kyllä vähän joka ruokaan…

 • Kommentoi