keitot/ Yleinen

Bataatti-myskikurpitsakeitto

Aamut alkavat tuntua jo kirpeän raikkailta ja ruokalistalleni on eksynyt jo useamman kerran lohduttavan lämmintä keittoa. Tällä kertaa tein kasvissosekeiton bataatista ja tovi sitten kaupan hyllyillä esiin nostetuista myskikurpitsoista. Makumaailma ajautui aika aasialaiseen suuntaan kookosmaidon, limen, chilin, inkiväärin, valkosipulin ja korianterin myötä. Bataatin ja myskikurpitsan makuyhdistelmä on kiehtova – molemmat ovat hiukan makeita, mutta kuitenkin tuovat keittoon selkeästi omat makuvivahteensa. Olen aiemmin kokkaillut keittoa pelkästä myskikurpitsasta, tosin siinä oli myös ihan eri mausteet. Myskikurpitsa on muutenkin suosikkini kurpitsoista, joten sitä tulee syksyisin syötyä melko usein. Se on myös aika hauskan näköinen kasvis.

Keittoa kannattaa soseuttaa melko kauan ja siihen kannattaa lisätä reilusti lientä, jotta lopputulos on sileä ja kermainen. Keittoa kannattaa maistella ja tarvittaessa lisätä tulisuutta ja hapokkuutta, jotta saa keittoon reilusti makua. Tämä keitto on kevyt, mutta lämmittävä ja tuhdin makuinen. Hyvä kombo arkeen! 
 
Bataatti-myskikurpitsakeitto
1 bataatti
1 myskikurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
5 dl kasvislientä
pala inkivääriä
2 chiliä
1 lime
1 prk kookosmaitoa
korianteria
Kuori ja pilko bataatti ja myskikurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää sitten bataatti- ja kurpitsalohkot. Paista hetki, jotta kasvikset saavat hiukan väriä pintaansa. Kaada sitten joukkoon kasvisliemi, lisää raastettu inkivääri ja hienonnettu chili ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää kookosmaito ja limen mehu, kiehauta. Soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lientä. Tarjoile tuoreen korianterin kera. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi