Yleinen

Toukokuun raaka-aineet

Toukokuun raaka-aineiksi oli vaikea valita vain kahta tällä hetkellä niin runsaasta valikoimasta. Vaikea valinta tuli kuitenkin tehtyä ja tässä kaksi suosikkiani ovat. Parsan lisäksi toinen kovasti odottamani kevään raaka-aine on varhaiskaali, joka pääsikin toiseksi toukokuun raaka-aineista. Varhaiskaali on edullista ja siitä saa taiottua vaikka kuinka herkullisia salaatteja. Syömme kesäisin tolkuttomia määriä kaalisalaattia erilaisten grilliruokien seurana. Sellaisenaan kaali on ehkä vähän tylsä, mutta salaatinkastikkeen pieni happo saa sen hehkumaan. Ihana rapeus tekee kaalista raikkaan. Olen kokkaillut blogin historian aikana aika monta kaalisalaattia: kaikkien aikojen suosikkini on fenkoli-kaalisalaatti (jonka reseptiä muuten viime juhannuksena paikalla olleet ystäväni kyselevät tasaisin väliajoin) ja toinen klassikko taas simppelimpi varhaiskaalisalaatti. Seuraavaksi on tulossa taas uusi versio kaalisalaatista, tällä kertaa sen maut tulevat Aasian suunnalta.

 

Toinen raaka-aine on raparperi, joita on alkanut puskea maasta ainakin eteläisessä Suomessa. Haaveilen omasta raparperipuskasta, mutta onneksi näitä ihanuuksia löytyy monesta puutarhasta ja kaupastakin. Yleensä ryöstän äidin raparperipuskan (joka on isoin koskaan näkemäni), mutta tällä kertaa sain nipun raparperia sedältäni.

Raparperi on erikoisen makuinen kasvis, kirpeä ja aika kovakin. Se sopii kuitenkin erittäin hyvin erilaisiin jälkiruokiin hiukan pehmennettynä. Raparperi kaipaa seurakseen usein jotain maitotuotetta tai taikinaa, ainakin nyt sokeria happamuuden leikkaamiseksi. Raparperin seuraan sopii hyvin kaneli ja kardemumma. Usein karamellisoin raparperia voin ja sokerin seoksessa, jolloin se saa samalla upean paahteisen maun ja pehmenee ihanasti. Yksi suosikkiresepteistäni on mausteinen raparperichutney, mutta olenpa tehnyt raparperista limonadiakin. Raparperimehua haluaisin kokeilla tänä vuonna, jos vain saisin haalittua tarpeeksi raparperia sitä varten!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi