kevät/ lisukkeet/ salaatit/ sesonkiruoat

Aasialainen varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on kesän suosikkini: se valmistuu nopeasti ja sitä on helppo valmistaa kerralla isokin erä. Kokkailen kesäisin monenmoisia kaalisalaatteja ja muuntelen reseptiä aina hiukan fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Nyt olen saanut parvekepuutarhankin siihen vaiheeseen, että yrtit napsitaan ruokiin jatkossa sieltä – tämä monipuolistaa huomattavasti jääkaapin sisällön mukaan kokkaamista ja ruokien maustamista.

Tämän salaatin maku tulee reilusta määrästä yrttejä (sekä minttua että korianteria kunnon niput), kevät- ja punasipulista sekä chilistä. Salaatin kruunu eli kastike on tässä se aasialainen osuus ja muodostuu limestä, riisiviinietikasta, kalakastikkeesta ja sokerista. Kastikkeeseen on tärkeä saada sopiva tasapaino makean, happaman ja suolaisen välillä, joten maista kastiketta ja tasapainota maku (mielummin vähän liian kirpeäksi, koska kaali imee osan kastikkeen mausta). Salaattiin piti tulla myös seesaminsiemeniä, mutta ne muistuivat mieleen vasta kun lautaset olivat jo tyhjiä. Lisäsin ne kuitenkin reseptiin. Kaalisalaatti sopii erinomaisesti kesän grilliruokien raikastajaksi. Tämä salaatti nautittiin grillatun makkaran kanssa (suosin yleensä itse erilaisia raakamakkaroita silloin harvoin kun makkaraa syön), mutta mikä tahansa muukin grillattu liha sopisi hyvin salaatin seuraan.

Aasialainen varhaiskaalisalaatti

Tulosta resepti

Raaka-aineet

 • 1/2 varhaiskaali
 • 2 kevätsipulin vartta
 • 1 pieni punasipuli
 • 1 chili
 • nippu minttua
 • nippu korianteria
 • 1 lime
 • 1 rkl kalakastiketta
 • 2 tl riisiviinietikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • seesaminsiemeniä

Valmistaminen

1

Pilko kaali, kevätsipuli ja kuorittu punasipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä yrtit. Sekoita ainekset kulhossa.

2

Tee kastike puristamalla astiaan limen mehu ja lisäämällä muut aineet. Maista ja tasapainota maku.

3

Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua ja viimeistele vielä annokset seesaminsiemenillä.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi