Tämä pasta on huippunopea tehdä, mutta maistuu siltä, kuin sen kanssa olisi joutunut näkemään enemmänkin vaivaa. Olen pitkään yrittänyt tehdä katkarapupastaa, joka olisi huippuhyvää, mutta olen aina epäonnistunut: se on usein hyvää, mutta huippua on saatu odottaa. No, tämä oli sitä!
Salaisuus piilee ihanassa, mausteisessa liemessä ja raaoissa jättikatkaravuissa, jotka maistuvat huimasti paremmilta kuin helposti sitkistyvät kypsät kaveruksensa. Minä käytin noita oikeasti valtavan kokoisia jättikatkarapuja, kun niitä tavallisen kokoisia jättikatkarapuja on vaikea löytää raakana (pakasteena siis). En ymmärrä miksi, kun nuo raa’at ovat niin paljon parempia! Mutta jos löydät niitä tavallisen kokoisia, voit aivan yhtä hyvin käyttää niitä. Pastaan tehdään maistuva liemi valkosipulista, öljystä, tuoreista tomaateista, chilistä ja yrteistä. Katkarapujen mieto maku korostuu valkosipulin ja chilin ansiosta ihanasti. Kun käyttää tuorepastaa, annos on pilkkomisineen pöydässä vartissa, varsinaista arjen pikaruokaa siis! Jos kastikkeen joukkoon lorauttaa vielä tilkkasen hapokasta valkoviiniä, siitä tulee oikea juhlapasta!
Jättikatkarapu-tomaattipasta
1 pkt tuorepastaa
reilu loraus oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 mieto chili
250 g kirsikkatomaatteja
1 pkt raakoja jättikatkarapuja
loraus sitruunan mehua
suolaa
reilu nippu tuoreita yrttejä (oreganoa)
pala parmesaania
Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valuta ne.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolatussa vedessä.
Tee pastan kiehuessa kastike. Pilko valkosipulin kynnet ja chili, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna yrtit. Lorauta paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää valkosipuli, kuullota valkosipulia hetki miedolla lämmöllä. Lisää sekaan chili ja kirsikkatomaatit. Paista, kunnes tomaatit ovat pehmenneet hieman. Lisää sitten joukkoon jättikatkaravut ja paista seosta, kunnes ravut ovat kypsiä. Mausta vielä sitruunan mehulla ja suolalla.
Sekoita lopuksi kastike, pasta ja tuoreet yrtit keskenään. Raasta päälle parmesaania ja käy kimppuun!
4 Kommentit
Paula
17.12.2013 at 09:22Onpa muuten ihanan helppo ohje! Ja näyttää todella herkulliselta.
Sini
18.12.2013 at 12:04Helppoa kuin mikä ja silti tosi hyvää, kannattaa siis kokeilla 😉
Nanna
19.12.2013 at 08:32Helppo ja herkullinen! Nämon just parhaita!
Sini
19.12.2013 at 08:35Niin on! 🙂