Nyt, kun tomaatit ovat vielä kypsiä, makeita ja raikkaita, niitä kannattaa käyttää niin paljon kuin ehtii! Usein, kun löydän kypsiä tomaatteja kaupasta, teen tätä superhelppoa, mutta tosi maukasta salaattia nopeaksi illalliseksi. Tähän salaattiin käytin tällä kertaa myös itsekasvattamiani kirsikkatomaatteja, ne ovat tosi makeita ja ihania. Kaupasta ostetutkin tomaatit olivat kirsikkatomaatteja, ne kun ovat usein vähän makeampia kuin isot. Voit toki käyttää tähän myös tavallisia tomaatteja, tai mikäli löydät jotain kauniita pihvitomaatteja, ne sopivat tähän tosi hyvin. Tämän salaatin onnistuminen on taattua, kunhan käytät kypsien tomaattien lisäksi hyvää chorizoa ja tarjoat salaatin tuoreen vaalean leivän ja mahdollisesti vielä jonkun hyvän vuohenjuustopalasen kanssa. Arkiluksusta!
Chorizon perään heitetty hienonnettu valkosipulin kynsi tuoksuu huumaavan hyvälle kypsyessään makkaran rasvassa, testaapa! Resepti on Jamie Oliverin Jamie Does… -kirjasta, josta löytyy monia muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä.
Chorizo-tomaattisalaatti
reilu 100 g chorizoa
oliiviöljyä
400 g kypsiä tomaatteja, erilaisia
2 kesäsipulia varsineen
kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
Viipaloi chorizo ja paista viipaleet pannulla oliiviöljytilkassa ruskeiksi. Pilko chorizon paistuessa tomaatit, kesäsipulit, basilika ja valkosipulin kynsi. Laita tomaatit, kesäsipulit ja basilika kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla, reilulla lorauksella oliiviöljyä ja lorauksella punaviinietikkaa.
Kun chorizo on paistunut ruskeaksi ja vähän rapeaksi, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli. Älä polta valkosipulia, vaan heti kun seos alkaa tuoksua mahtavalta, ota pannu pois lämmöstä ja heitä siihen loraus punaviinietikkaa lopettamaan kypsyminen. Kaada chorizo ja valkosipuli mahtavine liemineen tomaattien ja kesäsipulin joukkoon kulhoon. Sekoita ja tarjoa heti hyvän vaalean leivän sekä vuohenjuustopalasen kanssa.
4 Kommentit
Jokihaka Kokkaa
17.9.2013 at 09:42Nam, chorizoa!
Sini
17.9.2013 at 09:46Niinpä, nam!
Jonna
19.9.2013 at 17:28Meillä tehdään usein Jokihaan reseptin mukaan samanoloista salaattia, mutta paahdetuista paprikoista. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Jamie does -kirja on minulle ihan uusi, minkätyyppistä ruokaa siinä kokataan?
Sini
20.9.2013 at 09:54Sekin on varmaan herkkua 🙂 En tiedä onko tuota kirjaa suomennettukaan, mutta se pyöri myös televisiossa välillä, Jamie siis reissaa ja tekee kussakin maassa sille tyypillisiä ruokia, mukana on ainakin Espanja, Ruotsi ja Ranska.