Mehevä porkkanakakku on nykyään yksi lempileivonnaisistani. Porkkanakakku kuulostaa kuivalta ja mauttomalta, mutta todellisuudessa kostea porkkana antaa kakkuun ihanan mehevyyden. Makua kakku saa fariinisokerista ja kanelista sekä neilikasta. Mehevän kakun päällä oleva kostea tuorejuustokuorrute hasselpähkinärouheen kanssa vielä kruunaa koko komeuden!
Tämä on siitäkin hyvä kakku, että kaikkia ainesosia saa hyvän makuisina ympäri vuoden, joten kakku sopii myös siihen ankeimpaan talviaikaan, kun tuntuu ettei kaupasta löydy mitään tuoretta. Maistui se hyvältä näin kesäaikaankin!
Porkkanakakku
4,5 dl porkkanaraastetta
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään fariinisokeri, rypsiöljy ja maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Lisää lopuksi joukkoon vielä porkkanaraaste. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa.
Jäähdytä valmis kakku. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrute kakun päälle, kuorrutteen ei tarvitse olla sileä vaan se saa olla reilusti röpelöinen. Ripottele halutessasi kuorrutteen päälle vielä hasselpähkinärouhetta.
7 Kommentit
Anonyymi
17.2.2013 at 13:39Kiitos porkkanakakkuohjeesta, taikina ainakin maistui hyvälle, saa nähdä miten tuo oma jäljennös onnistuu 8)
Sini
17.2.2013 at 18:20Ei kestä kiittää, toivottavasti kakku onnistui! 🙂
SeasideColors
4.12.2013 at 16:18Heippa, epäilen, että kuorrutteessa sitruunamehun kohdalla tarkoitettiin 2 tlk, ei rkl! Yritin tehdä, ja kuorrute oli älyttömän löysää. Itse kakun mausteet ovat mieluisat ja jouluiset. 🙂
Sini
4.12.2013 at 16:25Terve. Tuolla reseptillä minä olen tehnyt, ehkä sinulla oli eri merkkistä, löysempää tuorejuustoa? Tietysti kuorrutteen löysyysaste on myös makukysymys, mutta minulla ainakin oli tuon verran sitruunamehua 🙂
SeasideColors
4.12.2013 at 18:20Mulla tuli paljon löysempää kuin tuossa kuvassa, mutta voi tosiaan olla, että tuo tuorejuusto vaikuttaa! 🙂
Anonyymi
22.9.2014 at 14:02Vaikuttaa hyvältä reseptiltä! Mutta eikö kakkuun todella tarvita munia?
Sini
22.9.2014 at 18:29Kannattaa testata! Ei tähän munia tosiaan tarvita, aika moni kuivakakku onnistuu ilman muniakin.