Ajatuksena oli tehdä tryffeleitä, joissa olisi chilin makua ja päällä vielä kuorrute tummasta suklaasta. Chilinä käytin tulista Rawit-nimistä chiliä, jota löytyy ainakin isojen markettien valikoimista. Alla esitettyyn annokseen laitoin puolitoista chiliä, mikä sai tryffelit maistumaan omaan makuuni hieman liian tulisilta. Voit käyttää oman makusi mukaan sopivaa chiliä haluamasi määrän. Mitä laadukkaampaa suklaata käytät, sitä parempia makeisia saat. Voit myös testailla erilaisia suklaita ja vaikka valkosuklaatakin. Myös täytteissä vain mielikuvitus on rajana!
Chilitryffelit
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
tuoretta chiliä
250 g tummaa suklaata
100 g tummaa suklaata
Puolita haluamasi määrä tuoreita chilejä, poista siemenet ja pilko muutamaan palaan. Kiehauta kattilassa kerma ja voi sekä chilin palaset. Nouki tai siivilöi chilin palat pois liemestä. Nosta kattila pois levyltä ja pilko suklaa liemeen. Anna suklaan sulaa joukkoon.
Laita kattila jääkaappiin jäähtymään ja sekoittele seosta silloin tällöin. Kun seos on hyytynyt massaksi, tee massasta palloja kahden pienen lusikan avulla. Laita pallot hetkeksi jäähtymään jääkaappiin.
Sulata loput suklaat vesihauteessa. Dippaa tryffelipallot sulaan suklaaseen ja aseta ne leivinpaperin päälle. Jäähdytä vielä tryffelit lopuksi jääkaapissa. Ota ne huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua ja tarjoile huoneenlämpöisinä.
Ei kommentteja