syksy/ Yleinen

Kantarellipyttipannu

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni sienistä pyttipannua – yhtenä iltana sitten mietin, mihin käyttäisin jääkaapissa majailevat kantarellit ja päätin toteuttaa suunnitelman pyttipannusta. Tulipa muuten hyvä ja mukavan erilainen annos! Pyttipannu on jotenkin kotoisaa ruokaa ja sopiikin alkusyksyn viileneviin päiviin mainiosti.

Koska en juurikaan syö makkaraa, sienet korvaavat sen hienosti tässä pyttipannussa. Käytin annokseen perinteisiä pyttipannuaineksia eli perunaa ja kananmunia, ja lisäksi raikastin annosta lisäämällä perunoiden seuraksi porkkanaa ja tavallisen sipulin tilalla käytin kevät- ja ruohosipulia. Komeuden kruunasin vielä parmesaanilastuilla, jotka täydensivätkin mukavasti kantarellien mietoa makua! 

Olen itse tehnyt aina pyttipannun niin, että kananmunat rikkoutuvat ja kokkeloituvat pyttipannun joukkoon, mutta halutessasi voit toki myös paistaa kananmunat annosten päälle. Sieninä voi käyttää muitakin sieniä kuin kantarellejä. Pyttipannu yleensäkin on sellainen ruoka, että sinne voi heittää mitä tahansa jämiä jääkaapista – kätevä keino siis hyödyntää ylijäämät. 

Kantarellipyttipannu

4 keitettyä perunaa
4 pientä keitettyä porkkanaa
1 l kantarelleja tai muita sieniä
4 kananmunaa
suolaa
pippuria
kaksi kevätsipulia varsineen
nippu ruohosipulia
kourallinen persiljaa
pala parmesaania

Putsaa ja pilko kantarellit. Paista niitä voissa hetki niin, että nesteet haihtuvat. Ota sienet sitten pois pannulta hetkeksi syrjään. Pilko keitetyt perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi ja paista ne voissa. Kun juurekset ovat saanet hieman väriä, lisää niiden joukkoon kantarellit ja kananmunat. Sekoittele niin, että kananmunat rikkoutuvat ja sekoittuvat tasaisesti muiden ainesten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna kevätsipuli varsineen sekä ruohosipuli ja persilja. Annostele pyttipannu lautasille ja lisää sipulit sekä persilja annosten päälle. Vuole annosten päälle vielä parmesaanilastuja juustohöylällä. Tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi