juomat/ Yleinen

Granaattiomenajuoma

Katselin joulun alla televisiosta Jamie Oliverin jouluteemaista ohjelmaa, jossa Jamie teki herkullisen näköisiä drinkkejä yhdistämällä kuohuviiniä ja granaattiomenaa. Pakkohan sitä oli kokeilla, sovelsin ohjeesta vain alkoholittoman version sekoittamalla granaattiomenan hiilihapotettuun veteen. Granaattiomenan siemenet ovat mielestäni tosi hauskan näköisiä tuossa juomassa!

Kotiin muutti joulun alla hiilihapotuslaite, joten siitä on tietysti pitänyt kehitellä kaikenlaisia makuvesiä. Mikäli ei omista hiilihapotuslaitetta, tähän voi toki käyttää mitä tahansa maustamatonta kivennäisvettä. Juoma sopii hyvin vaikkapa illallisen alkujuomaksi, mutta miksei myös sellaisenaan nautittavaksi. Maun vahvuutta voi helposti säätää muuttamalla granaattiomenan määrää lasissa ja tietysti voi myös kokeilla sekoittaa granaattiomenaa siihen kuohuviiniin, jos haluaa holillisen version!

Juoman valmistaminen on helppoa. Yhdestä granaattiomenasta saat juomaa noin neljälle, riippuen granaattiomenan koosta ja siitä, kuinka paljon siemeniä haluat jokaiseen lasiin. Halkaise granaattiomena, vie se kulhon päälle ja ala hakata lusikalla hedelmän pohjaa, jolloin siemenet tippuvat kulhoon. Tämä kannattaa tehdä tiskipöydän päällä, sillä punaista mehua ja siemeniä roiskuu poikkeuksetta ympäriinsä. En suosittele tekemään hommaa myöskään valkoinen paita päällä, kuten allekirjoittanut. Kun olet saanut hedelmästä kaikki siemenet kulhoon, lusikoi siemeniä ja mehua lasien pohjalle makusi mukaan. Täytä lasit hiilihapotetulla vedellä tai maustamattomalla kivennäisvedellä ja tarjoa kylmänä. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös jäitä. Mikäli tarjoat juomat vieraille, voit irrotella granaattiomenan siemenet jo etukäteen kulhoon ja laittaa sen jääkaappiin, sitten vieraiden saapuessa vain lusikoit lasiin ja kaadat veden päälle.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Lumo
  2.1.2013 at 11:52

  Granaattiomenan siemenet ovat ihania ja niin kauniita. Ja vielä terveellisiäkin!

  Olen laittantu niitä kuohuviiniin, booliin, kakkujen päälle, jugurtin sekaan, smoothieen… ihan kaikkialle. Uuden vuoden alla ne olivat vielä aika edullisiakin.

 • Reply
  Sini
  2.1.2013 at 13:00

  Granaattiomenan siemenet ovat kyllä superkauniita! Minä olen myös käyttänyt niitä jogurtin kanssa, mutta en ole kyllä smoothieen keksinyt laittaa, pitääkin testata! Joo, välillä nuo ovat olleet melko kalliitakin, mutta nyt on näkynyt ihan OK-hintaisina.

 • Kommentoi