alkupalat ja pikkusuolaiset/ lisukkeet/ Yleinen

Paahdetut ruusukaalit aiolilla ja paistettu camembert

Äkillinen ruusukaalihimoni on jatkunut akuuttina, joten bongatessani Pinterestistä kuvan paahdetuista ruusukaaleista, oli juostava heti kauppaan. Illan hemmotteluherkkuun sisältyi myös aioli ruusukaalien dippailua varten. Juustohiiri ei voinut myöskään vastustaa Fanni ja kaneli -blogissa näkynyttä kuvaa uunissa paistetusta camembertistä. Olen tehnyt vastaanvanlaista juustoa aiemminkin Jamie Oliverin reseptillä, joten kaivoin reseptin esiin, tein juuston pintaan pari viiltoa ja lykin viiltoihin valkosipuliviipaleita ja timjamia ja iskin juuston uuniin. Sulaan juustoon on kiva dippailla patonginpalasia (ja miksei ruusukaalejakin). 

Ohjeessa on linkki blogissa aiemmin esitettyyn reseptiin itse tehdystä majoneesista, mutta mikäli et jaksa sitä itse tehdä, voit käyttää valmistakin majoneesia. Älä kuitenkaan osta kevytversiota – jos syöt majoneesia, tee se kunnolla, sillä maku ei ole sama!  

Ja jos et ole vielä maistanut ruusukaalia, nyt on korkea aika antaa sille mahdollisuus – se on nimittäin TAIVAALLISTA! Ja kaiken lisäksi terveellistäkin (toim. huom. mikäli sitä ei sotke aioliin ja camembert-kiekkoon).


Paahdetut ruusukaalit aiolilla ja paistettu camembert

1 rs ruusukaaleja
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 annos majoneesia
1 valkosipulin kynsi

1 pieni camembert-kiekko
1 valkosipulin kynsi
pari oksaa tuoretta timjamia
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
muutama viipale tuoretta patonkia

Valmistele ensin ruusukaalit – leikkaa niistä kannat pois, kuori muutama uloimmainen lehti, huuhtele ja halkaise. Levitä ruusukaalit uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista ruusukaaleja uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja saaneet väriä pintaansa. 

Valmista aioli hienontamalla valkosipulin kynsi niin hienoksi kuin saat ja sekoittamalla se majoneesiin. Laita aioli makuuntumaan jääkaappiin vähintään vartiksi. 

Ota camembertistä kuoret pois ja laita se pieneen uunivuokaan. Tee juuston pintaan muutama viilto ja lykkää viiltoihin valkosipuliviipaleita ja timjaminoksia. Lorauta juuston pinnalle vielä hieman oliiviöljyä ja rouhi päälle suolaa ja pippuria. Laita juusto ruusukaalien seuraksi hetkeksi uuniin paistumaan; vain siksi aikaa, että juusto hieman pehmenee sisältä. 

Dippaile ruusukaaleja aioliin ja patonkiviipaleita juustoon. Seuraksi sopii lasillinen kuivaa valkoviiniä!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  13.1.2013 at 15:44

  Olet todenteolla löytänyt nyt ruusukaalit. Ne ovat kyllä ihania!

 • Reply
  Sini
  13.1.2013 at 16:30

  Niin olen! Ne ovat vain niin herkkua! 🙂

 • Kommentoi