lisukkeet/ salaatit/ Yleinen

Perunasalaatti jogurttikastikkeella

On varmaan tullut selväksi, että rakastan perunoita ja erityisesti perunasalaattia. Törmäsin taas ihanaan, uuteen perunasalaattiohjeeseen, pakkohan sitä oli testata (lähinnä tuon uskomattoman hienon kuvan takia!). Teen useimmiten perunasalaattini kirkkaana eli kastike on oliiviöljypohjainen. Tässä kastikkeena toimii kuitenkin turkkilainen jogurtti, joka pehmentää salaatin makua mukavasti, mutta ei tee sitä raskasta niin kuin majoneesi. Perunat paahdetaan ja lisämakua salaatti saa sitruunasta, ruohosipulista ja purjosta. Muuttelin tietysti salaatin ainesosia oman makuni mukaan ja alkuperäisestä reseptistä jäikin jäljelle tuo jogurtin ja sitruunan käyttö kastikkeessa ja perunoiden paahtaminen. No, sen takia ruoanlaitto kai onkin niin hauskaa, kun ei tarvitse noudattaa ohjeita niin orjallisesti.
  

Blogin arkistoista löytyy tämän lisäksi kolme erilaista perunasalaatin reseptiä: kirkas feta-perunasalaatti, paahdettu perunasalaatti chorizolla ja sieni-perunasalaatti. Perunasalaattiin kannattaa käyttää pieniä perunoita, parasta tulee omasta mielestäni siiklistä tai Lapin puikulasta. Kaikki muu onkin sitten sovellettavissa!

Perunasalaatti jogurttikastikkeella

500 g pieniä perunoita
loraus oliiviöljyä
pieni pätkä purjoa
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
ruohosipulia
suolaa
pippuria

Pese perunat huolellisesti ja pilko ne (jos perunat ovat pieniä, voit halutessasi myös jättää ne kokonaisiksi). Levitä perunat uunipellille, lorauta niiden pintaan vähän oliiviöljyä ja mausta ne suolalla. Paahda perunoita uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä, tässä menee noin 30 minuuttia perunoiden koosta riippuen. 

Valmistele perunoiden kypsyessä muut ainekset. Hienonna purjo ja ruohosipuli. Sekoita kastike oliiviöljystä, jogurtista ja sitruunamehusta. Laita myös osa ruohosipulista kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, muista maistaa ja lisätä mausteita tai sitruunamehua tarvittaessa! Voit laittaa kastikkeen hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Kun perunat ovat kypsiä, ota ne uunista ja anna niiden jäähtyä hieman. Sekoita sitten perunoiden joukkoon hienonnettu purjo ja valmistelemasi kastike. Koristele lopulla ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi kalan lisukkeena! 

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    Suvi sur le vif
    15.1.2013 at 11:54

    Täällä ilmoittautuu kans yksi perunasalaatin ystävä, oli kastike sitten öljypohjainen tai jotain valkoista. 🙂

    Odottelen just parhaillaan kiivaasti kesää että voin tehdä Nigelin perunasalaattia, johon tulee tuoretta kurkkua, sinappia ja uusia perunoita sekä tilliä.

  • Reply
    Sini
    15.1.2013 at 11:58

    Kuulostaa hyvältä, kyllä se kesä sieltä tulee – hitaasti mutta varmasti! 🙂

  • Reply
    Jonna
    16.1.2013 at 19:56

    Paahdettu versio olisi ihanaa näin talvella. Minäkin olen nimittäin suuri perunasalaatin ystävä, kunhan ei ole mitään mössöä vaan juuri tuollaista krouvia.

  • Reply
    Sini
    17.1.2013 at 05:26

    Minä ainakin tajusin perunasalaatin hienouden vasta kun tajusin, ettei sen kuulukaan välttämättä olla mössöistä. Tuo paahtaminen auttaa näin talvisin myös sitä mössööntymistä vastaan, kun perunat pysyvät hyvin koossa!

  • Kommentoi