Teen aika usein thaityylisiä curryja, mutta tässä makumaailma on selkästi enemmän kallellaan intialaiseen suuntaan. Mausteyhdistelmä on enemmänkin pehmeä kuin kirpeä ja tulinen kuten thairuoissa yleensä. Kivaa vaihtelua siis! Ohjeen mukaan tähän olisi pitänyt laittaa tuoretta kookosta, mutta en jaksanut alkaa kikkailemaan sellaisen kanssa, joten korvasin sen kookostiivisteellä. En ole aiemmin tuollaista käyttänyt, mutta siitä tuli vähän erilainen, ruokaisampi koostumus kasvisliemeen sekoitettuna kuin mitä pelkkä kookosmaito olisi ollut. Luulen kyllä, että ohjeessa haettiin enemmänkin sellaista kookospalojen tuntua, joten kookoslastut voisivat toimia aika hyvin, jos et löydä tuoretta kookosta. Annoksen pinnalle reilusti tuoretta minttua, loraus kookoskermaa ja kylkeen pari palaa naanleipää. Nam!
2 rkl seesaminsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
4 neilikkaa
1 tl kardemummaa
6 tähtianista
5 laakerinlehteä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
100 g kookostiivistettä tai 1 tlk kookosmaitoa
1 l kasvislientä
kookoskermaa
tuoretta minttua
keitettyä riisiä
naanleipää
Paahda mausteita kuivalla pannulla hetki niin, että ne alkavat tuoksua. Kippaa mausteet kulhoon. Viipaloi sipuli, kuumenna öljy paistinpannussa ja karamellisoi sipuli miedolla lämmöllä – älä anna sipulin ruskistua. Lisää mausteiden sekaan kulhoon karamellisoitu sipuli, kookos ja loput valkosipulit. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista lammaspalat siinä. Nosta lammaspalat syrjään ja paista tekemääsi maustetahnaa hetki, kunnes öljy erottuu tahnasta. Lisää sitten joukkoon lammaspalat ja kasvisliemi. Kuumenna ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes lammas on todella pehmeää ja kastike keittynyt kasaan (2-2,5 tuntia). Tarkista maku ja mausta suolalla. Tarjoile kookoskerman, tuoreen mintun, keitetyn riisin ja naanleivän kera.
2 Kommentit
Riitta
26.6.2015 at 08:36Wow, ihanan kuuloinen curry, pitkään haudutetut padat ovat suosikkejani. 🙂
Sini
30.6.2015 at 12:05Tämä olikin ihanaa! Kukapa ei pitäisi pitkään haudutetuista padoista? 🙂