keitot/ Yleinen

Dal vihreistä linsseistä

Linssit ovat nykyään ihan suosikkejani käytettynä mausteisissa keitoissa. Tällä kertaa tarkoituksena oli tehdä dal makhania, mutta suunnitelma muuttui matkan varrella, kun kotona olikin mustien linssien sijaan vain vihreitä ja kidneypapujen sijaan voipapuja. Ei sillä, että tästäkin tuli ihan huiman hyvää! Vihreät linssit ja voipavut ovat maultaan miedompia, joten kokonaisuudesta tulee hiukan herkemmän makuinen. Tosin minun dalistani tuli tällä kertaa melkoisen tulista… Huh! Tuntuu, että chilien tulisuus vaihtelee, vaikka ostaisi aina niitä mietoja, eikä sitten aina osaa ihan arvioida määrää oikein. No, minä söin dalin kanssa sitten enemmän leipää ja mies kiskoi keittoa tyytyväisenä, hän kun tykkää hiukan tulisemmasta. 
Tein dalista tällä kertaa vähän löysempää ja tarjosin sen enemmänkin keittona. Mausteissa luotin samoihin kuin mustankin dalin kanssa: juustokuminaa, chiliä ja inkivääriä. Päälle vielä loraus kermaa ja tuoretta korianteria. Taidan tehdä tätä uudemmankin kerran vihreistä linsseistä. 

Dal vihreistä linsseistä
1 iso sipuli 
2 valkosipulin kynttä
1 chili 
2 rkl voita
1 rkl tomaattipyrettä
juustokuminaa
chilijauhetta
pala inkivääriä 
2 dl vihreitä linssejä

1 dl voipapuja

kasvislientä
suolaa
0,5 dl kermaa
korianteria
  
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko chili. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita ja chiliä voissa viitisen minuuttia. 

Lisää tomaattipyre, juustokumina ja chilijauhe. Raasta joukkoon inkivääri. Kuullota toiset viitisen minuuttia. 

Lisää sitten linssit, pavut, kasvisliemi ja suola. Keitä kannen alla 45-60 minuuttia, kunnes pavut ja linssit hajoavat. Mitä pidempään keität, sitä paremmaksi muhennos tulee. Tarkista maku, kaada kerma ruoan päälle tarjoiluastiassa ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa naan-leipien kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi