Olen jo parina vuonna julkaissut kesäkeittoreseptin blogissa, ensin ihan tavallisen version ja seuraavana vuonna leipäjuustolla tuunatun version. Tänä vuonna tuunasin kesäkeiton näin loppukesään sopivasti kantarelleilla! Vanhemmista postauksista voi taas hauskasti nähdä valokuvaustaidon kehityksen…
Olen suuri kesäkeittofani. Kesän kasvisten maut tulevat mielestäni kesäkeitossa hienosti esiin. Kesäkeitossa on tärkeää ostaa tuoreita raaka-aineita, joita ei saa missään nimessä keittää liian pehmeiksi ja keitto pitää maustaa kunnolla suolalla. Raaka-aineita voi toki vaihtaa saatavuuden ja oman makunsa mukaan, esimerkiksi kesäkurpitsa sopisi tähän tosi hyvin. En tykkää myöskään kuoria perunoita ja porkkanoita, kun ne ovat tuoreita, mutta jos haluat, voit niin tehdä. Kantarellit toivat keittoon uuden, vähän pähkinäisen makuvivahteen – sanoisinko, että aika ihanaa. Tätä keittoa tarjosin vieraille, jotka hiukan epäröivät ilmoittaessani ruoaksi olevan kesäkeittoa. Koko iso kulhollinen keittoa kuitenkin hävisi parempiin suihin ja keiton makua kiiteltiin kovasti.
Kesäkeitto kantarelleilla
300 g uusia perunoita
3 naattiporkkanaa
puolikas kukkakaali
1 kesäsipuli varsineen
200 g herneitä
2 dl kuohukermaa
0,5 l kantarelleja
tilliä
suolaa
pippuria
Pese perunat, porkkanat ja kukkakaali. Pilko kasvikset. Keitä kasviksia hetki vedessä. Silppua tällä välin kesäsipuli ja kuori herneet. Kun kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää kesäsipulisilppu, kuoritut herneet ja putsatut kantarellit. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hiukan tilliä.
Ei kommentteja