lisukkeet/ Yleinen

Gratinoidut nauriit

Kuten jo aiemminkin sanoin, nauris on ollut aiemmin minulle tuntematon raaka-aine. Edellisestä naurisranskalaiskokeilusta rohkaistuneena päätin tehdä nauriksista jotain muutakin. Törmäsin sitten alunperin ravintola Juuresta liikkeelle lähteneeseen reseptiin gratinoiduista nauriista, enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta kokeilla niitä – en voisi varmaan kieltäytyä mistään juustolla kuorrutetusta. Muutenkin kaikki uudella tapaa valmistetut juurekset ovat alkaneet viime aikoina kiehtoa.
Näihin tuli lisäksi kuivattua laventelia, jota minulla on kesän jäljiltä iso purkki, mutta jolle en ole vielä keksinyt mitään käyttötarkoitusta. Kuivatun laventelin hennon kukkainen tuoksu ja maku sopivat näihin kyllä erinomaisesti. Jäin miettimään laventelille jo seuraavaa käyttökohdetta jossain makeassa leivonnaisessa… 
Takaisin nauriisiin! Tämä ohje on helppo nakki: nauriit vain pilkotaan kiekoiksi, maustetaan ja heitetään uuniin, tovin päästä päälle ripotellaan vielä juustoraaste. Nopeasti valmista, vaikka voisi helposti kuvitella, että juuresten kanssa aikaa kuluisi helposti enemmän. Nauriit ovat onneksi nopeita kypsymään. Mainio pari nämä olivat ainakin savukalalle, mikseivät vaikkapa pihvillekin. 
Gratinoidut nauriit
4 pientä naurista
oliiviöljyä
suolaa
kuivattua laventelia
kuivattua rosmariinia
50 g juustoraastetta
Kuori nauriit ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Lorauta nauriiden pinnalle hieman oliiviöljyä ja mausta ne suolalla, laventelilla ja rosmariinilla. Kypsennä nauriita uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää 10 minuutin päästä nauriiden päälle juustoraaste ja anna juuston ruskistua uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoa nauriit lämpiminä esimerkiksi savukalan parina. 

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    Merja
    20.12.2013 at 21:40

    Vaikuttaa kiinnostavalta! Olisikohan tässä ohje, jolla voisin päästää naurisparan pannasta?

  • Reply
    Sini
    21.12.2013 at 07:16

    Kannattaa kyllä päästää nauris pannasta, minä tein ihan saman tämän ja naurisranskalaisten kanssa! Ja taitaa tuo makea nauris jäädä pysyvämminkin keittiööni 🙂

  • Reply
    Milma
    21.12.2013 at 20:59

    Ihanan simppeli ohje ja nauris on niin hyvää muttenkin ja vaikka missä että kunhan tätä kokeilen niin taattu hitti tästä meillä tulee 🙂

  • Reply
    Sini
    22.12.2013 at 08:02

    Simppelit ohjeet ovat usein parhaita 🙂 Testaa ihmeessä, tykätäänkö teilläkin!

  • Kommentoi