Blogin arkistoista löytyy tämän lisäksi kolme erilaista perunasalaatin reseptiä: kirkas feta-perunasalaatti, paahdettu perunasalaatti chorizolla ja sieni-perunasalaatti. Perunasalaattiin kannattaa käyttää pieniä perunoita, parasta tulee omasta mielestäni siiklistä tai Lapin puikulasta. Kaikki muu onkin sitten sovellettavissa!
Perunasalaatti jogurttikastikkeella
500 g pieniä perunoita
loraus oliiviöljyä
pieni pätkä purjoa
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
ruohosipulia
suolaa
pippuria
Pese perunat huolellisesti ja pilko ne (jos perunat ovat pieniä, voit halutessasi myös jättää ne kokonaisiksi). Levitä perunat uunipellille, lorauta niiden pintaan vähän oliiviöljyä ja mausta ne suolalla. Paahda perunoita uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä, tässä menee noin 30 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
Valmistele perunoiden kypsyessä muut ainekset. Hienonna purjo ja ruohosipuli. Sekoita kastike oliiviöljystä, jogurtista ja sitruunamehusta. Laita myös osa ruohosipulista kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, muista maistaa ja lisätä mausteita tai sitruunamehua tarvittaessa! Voit laittaa kastikkeen hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Kun perunat ovat kypsiä, ota ne uunista ja anna niiden jäähtyä hieman. Sekoita sitten perunoiden joukkoon hienonnettu purjo ja valmistelemasi kastike. Koristele lopulla ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi kalan lisukkeena!
4 Kommentit
Suvi sur le vif
15.1.2013 at 11:54Täällä ilmoittautuu kans yksi perunasalaatin ystävä, oli kastike sitten öljypohjainen tai jotain valkoista. 🙂
Odottelen just parhaillaan kiivaasti kesää että voin tehdä Nigelin perunasalaattia, johon tulee tuoretta kurkkua, sinappia ja uusia perunoita sekä tilliä.
Sini
15.1.2013 at 11:58Kuulostaa hyvältä, kyllä se kesä sieltä tulee – hitaasti mutta varmasti! 🙂
Jonna
16.1.2013 at 19:56Paahdettu versio olisi ihanaa näin talvella. Minäkin olen nimittäin suuri perunasalaatin ystävä, kunhan ei ole mitään mössöä vaan juuri tuollaista krouvia.
Sini
17.1.2013 at 05:26Minä ainakin tajusin perunasalaatin hienouden vasta kun tajusin, ettei sen kuulukaan välttämättä olla mössöistä. Tuo paahtaminen auttaa näin talvisin myös sitä mössööntymistä vastaan, kun perunat pysyvät hyvin koossa!