Maaliskuussa suunniteltiin jo kevään auringonsäteiden innostamana parvekepuutarhaa ja syötiin kotiruokaa herkullisen lohilaatikon ja kaalikääryleiden muodossa. Yritettiinpä talven keskelle tuoda vähän kesääkin paahtamalla ananasta.
Huhtikuussa alkoi valo näkyä valokuvissakin ja silloin kokkailtiin niin lapsille kuin aikuisillekin sopivia parempia kananugetteja ihanan hapanimeläkastikkeen kera. Mieleen jäi myös lohi-fenkolisalaatti, jossa kirpakka fenkoli toi lohen rasvaisuuden hienosti esiin ja löytyipä joukosta paahdettua perunaakin. Huhtikuuhun kuului myös pieni lomareissu Tallinnaan, jossa käytiin tietysti myös syömässä hyvin. Kävimme itse asiassa marraskuussa vielä uudemmankin kerran etelänaapurissa, ja päädyimme käymään samassa ravintola Crussa – mainio paikka kerta kaikkiaan!
Toukokuusta mieleen jäi todella hyvä lammaspasta punaisella pestolla, joka sai inspiraationsa Turun Blankon vastaavasta annoksesta. Tuo punainen pesto oli ihan rakkautta! Pitää tehdä tätä uudelleen pian! Kevään ensimmäiset nokkoset nappasin mökiltä mukaan ja ne päätyivät nokkoslettuihin – joita muuten myös aion tehdä ensi kesänä lisää! Kevään varma merkki olivat myös verkkoihin uineet lahnat, jotka savustettiin itse. Kevätlahna taitaakin olla savukaloista suosikkini ja oli kiva saada pitkän talvitauon jälkeen taas itse pyydetty kalaa!
Kesäkuussa jatkettiin nokkosilla aloitetulla villiyrttiteemalla paistamalla horsmanversoja pannulla parsan tapaan (lisukkeena tarjottiin myös kesäteemaan sopivasti varhaiskaalisalaattia, yhtä monista viime keväänä) ja keiteltiin kuusenkerkkälikööriä. Ensi vuonna aion keittää lisääkin tuota likööriä, siitä tuli niin herkullista! Luonnosta kerätty tai pyydystetty ruoka näkyi koko kesäkuun ajan vahvasti: itse pyydettyä kuhaa tarjoiltiin sieniranskalaisten ja itse keitetyn ketsupin kera ja äidin pihalta kerättyä raparperia paahdettiin mausteiden kera. Lisäksi tehtiin jokakesäistä suosikkiani eli kirkasta perunasalaattia! Kesäkuu olikin harvinaisen inspiroiva ruoanlaiton suhteen!
Siinäpä vuoden 2014 ensimmäinen puolikas. Jäikö sinulla joku näistä kohokohdista mieleen?
2 Kommentit
Jonna
1.1.2015 at 07:49Tuon raparperireseptin muistan edelleen. Lohisalaatti oli mennyt kokonaan ohi. Sitä aion testata.
Sini
3.1.2015 at 14:57Se raparperi oli kyllä hyvää. Samoin lohisalaatti, se oli jotenkin kivan keväistä. Muistan myös sen, että tuota kuvaa ottaessa oli ensimmäistä kertaa sellainen kirkas, häikäisevä kevätvalo!