Maaliskuussa innostuttiin aasialaisesta ruoasta ja tehtiin sekä vietnamilaisia rullia, bánh mi -leipiä että thaimaalaisittain maustettua uunilohta. Maaliskuussa myös leivottiin tavallista enemmän – tehtiin baby shower -leivonnaisia, minipavlovia ja sitruunaista juustokakkua. On pakko mainita myös nuo jumalaiset karitsaburgerit!
Huhtikuussa intoiltiin kevään tulosta, tehtiin simaa ja kokattiin pääsiäiseksi lammasta. Valo alkoi kuvissakin selkeästi lisääntyä.
Toukokuussa tein jumalaista raparperichutneyta, esittelin parvekepuutarhaani ja intoilin tietysti parsakaudesta parsa-gryèrepiirakan sekä parsarisoton voimin.
Kesäkuussa osallistuin Happy Joe -reseptikilpailuun, nautin uusista perunoista ja söin kaikkea ihanan kesäistä, kuten panzanellaa ja vuohenjuustobruchettoja.
Heinäkuussa lomailin ja keräsin lakkoja, kalastin, grillasin ja tein kaikkia ihania kesäjuttuja, kävin syömässä ihanassa ravintola Pastiksessa ja kokkailin keväisen Turkin matkan muistoksi huikean hyvää baklavaa.
Elokuussa kertoilin Happy Joe -reseptikilpailusta voittamastani huikeasta ja inspiroivasta illallisesta, kävin Turussa ja tein itse ensimmäistä kertaa makkaraa.
Syyskuussa kävin Porvoossa ja ihanassa Bistro Sinnessä, söin tietysti sieniä ja tein pitkästä aikaa kesäkeittoa.
Lokakuussa alkoi olla syksyisempää ja blogissakin alkoi näkyä syksyisempiä ruokia: tein huippuhyvää ruusukaalicarbonaraa, ihanaa kaalilaatikkoa ja tutustuin kurpitsaan kurpitsakeiton ja -salaatin avulla. Syksy olikin tosi inspiroivaa aikaa ruoan suhteen!
Marraskuussa pohdiskelin syksyn kausiruokia, tutustuin nauriksiin ja kokkailin ihanan lämmittävää papu-chorizokeittoa.
Joulukuu hujahti ohi nopeasti, mutta ehdin sentään pohtia joulun tarjoiluja ja tehdä uuden tyylisiä joulutorttuja tuoreista luumuista.
Vuosi 2013 oli blogin ja ruoanlaiton kannalta erittäin antoisa – toivotaan, että vuosi 2014 jatkaa samalla linjalla!
2 Kommentit
Jonna
2.1.2014 at 19:39Hieno katsaus palautti mieleen pari juttua, jotka on pitänyt tehdä täältä. Ja on meillä pari yhteistä suosikkiakin. Jamien porkkana-avokadosalaatti on aivan mielettömän hyvää.
Hyvää ruokavuotta 2014!
Sini
5.1.2014 at 08:21Oli kiva itsekin vähän muistella, mitä kaikkea on tullut tehtyä. En vieläkään oikein ymmärrä, miten tuo porkkana-avokadosalaatti onkin niin hyvää, pitää tehdä sitä taas uudestaan lähiaikoina.
Hyvää ruokavuotta myös sinulle uuteen keittiöön! 🙂